НАЙ-НОВИ:

Подпалена е къщата на знаков адвокат

Къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена тази нощ. Инцидентът е станал около 03:30 ч., това е потвърдено от нея. Огънят е тръгнал от покрива, на който неизвестни лица са поставили взривно устройство.

Това не е първото посегателство срещу Савова. Ноември 2018 г. входът на дома и кантората на адвокатката осъмнаха с некролози, на които пише, че тя е “починала от черните си магии”. Адвокатката тогава обяви, че е разбрала за некролозите от свои съседи, както и не знае кой би го направил и какви са мотивите му. “Това е изключително налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос трябва да бъде отнесен към органите на реда. Веднага сигнализирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на гражданин. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата”, заяви тогава Савова пред Нова тв.

Опасенията й са, че случаят може да се неглижира, но това не го прави по-малко престъпен. Адвокатката призова прокуратурата за адекватни действия. В района има достатъчно камери, които биха помогнали да се установи извършителят. Савова е защитник по много знакови дела, сред които е Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, процесът за царските имоти, делото за тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и др. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
След 4 часа блокада в центъра на София приключи протестът…