НАЙ-НОВИ:

Почина Мари Фредриксон от Роксет

След 17-годишна  битка с рака Мари Фредриксон от Роксет почина сутринта на 9 декември.

Мари е родена на 30 май 1958 г. в южната част на Швеция, като започва музикалната си кариера в близост до Халмстад, където става приятелка с бъдещия спътник на Роксет. След успешен дебют през 1984 г Мари Фредриксон става една от най-любимите и успешни певици в Швеция. През 1986 г. тя се обедини с Пер от Роксет с амбицията да излезе извън Швеция. Заедно те започват историческо пътешествие, което през следващите години ще ги направи едни от най-големите в поп музиката в света.

През 2002 г. Мари е диагностицирана с тежък мозъчни тумор, като получава агресивно лечение, което оказва своетото влияние, но в крайна сметка е успешно. Благодарение на изключително силния си боен дух Мари до 2009 г. успява да започне постепенно завръщане към световните подиуми.

Второто завръщанене на Роксет доведе до няколко нови албума, и до усмихнати и плачещи тълпи по целия свят. По време на завръщането си Мари беше невероятен боец, преодолява многото тръпки от турнето, за да се срещне с феновете си на сцената отново и отново. Но до 2016 г. шоуто най-накрая приключи, когато лекарите на Мари я посъветваха да спре да пътува и да се фокусира върху здравето си.

Мари ни оставя голямо музикално наследство. Нейният невероятен глас – силен и чувствителен – и нейните магически изпълнения на живо ще бъдат запомнени от всички нас, които имахме достатъчно късмет да сме им свидетели. Но също така ще я помним като прекрасен човек с огромен апетит за живот, и жена с много голямо сърце, която се грижи за всеки, когото е срещнала. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Дидо от Д2 и съпругата му Юлия са в трепетно…