НАЙ-НОВИ:

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

Шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, известен още като Пламен-Терасата, подаде оставка. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала по време на заседанието в сряда.

Тя предложи точката за предсрочното му освобождаване да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

Скандалът с нарочените за незаконни навеси за барбекю към апартамента на Георгиев в столичния квартал Слатина гръмна в края на май около аферата “Апартаментгейт”. На 25 юни бе обявено, че  въпросната тераса е узаконена още преди години от районната администрация. Това обясниха пред Нова телевизия от Строителния контрол в Столичната община.

“Проверката показва, че са налице строителни книжа както за терасата, така и за изградените конструкции, но не са открити такива за самия покрив. Това обаче не е основание за събарянето на постройката”, обясни тогава арх. Влади Калинов и на практика актът за премахването им, издаден от район “Слатина”, не бил основателен. Кметът на района пък заяви, че категорично стои зад издадения акт за събаряне на навесите с барбекю на антикорупционния шеф.

 “Безспорно е установено, че това строителство, което се е извършило върху терасата е преди въвеждането в  експлоатация. Една и съща администрация издава два акта, които са тотално противоречащи си. Единият акт обаче, изрично пише, че цялата сграда е изградена и отговаря на всички строителни книжа. Не са открити книжа само за покрива. За терсата – има. Покривът няма как да го отстраним”, обясни на 25 юни архитект Влади Калинов от дирекция “Общински строителен контрол”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг…