НАЙ-НОВИ:

Пиянско изпълнение на пътя изяде главата на шефа на БНТ

Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата шефа на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние. Каменаров беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, обявиха от съда.

Каменаров обжалва решението на първа инстанция. Процесът беше отлаган няколко пъти – заради ангажименти или заболявания на Каменаров или на адвоката му.

Едно от последните отлагания стана заради отсъствие на Каменаров, за което беше обявена проверка на болничния му.

Той не се яви на заседанието на 18 февруари. Тогава шефът на обществената телевизия представи болничен, издаден за периода 14 – 20 февруари. След това обаче стана ясно, че в деня на заседанието той е бил в Брюксел. Каменаров беше показан в репортаж на БНТ от белгийската столица, където е участвал в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във времето на дигитална революция в качеството си на шеф на националната телевизия.

Проверката на болничния на Каменаров обаче не откри нарушения.

Заради присъдата Константин Каменаров ще трябва да напусне поста си в БНТ, тъй като присъда лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер е едно от основанията по закон за прекратяване
мандата на шефа на обществената телевизия, независимо дали наказанието е ефективно, или условно.

Решението формално трябва да се вземе от Съвета за електронни медии.

Източник: Офнюз Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета…