НАЙ-НОВИ:

Пенсионерка се раздели с 15 000 лева и златни накити

Възрастна жена два пъти пътува до Румъния, за да даде пари на “ало” измамници. Пенсионерка от Русенско се раздели с 15 000 лева и златни накити.

Според схемата по която са действали, жената през цялото време вярвала, че помага на полицията да залови измамници

Причината за това – само няколко дни по-рано униформени предотвратили първият опит на телефонни измамници да й вземат всички налични средства, разкрива NOVA. Жената поиска да скрием лицето й, дома й, мястото където живее.

В началото на септември пенсионерката повярвала на мним полицай, че ще стане жертва на измама, затова трябва да помогне. И наистина, под претекст, че трябва да даде пари за лечението на внука си, оставила до дърво пред дома си 4 000 лева, които имала у дома и злато. След това е брутално заплашена, че ще й запалят къщата.

„Казаха ми – изнасяй чантата, иначе влизам. Аз попитах къде са, къде да оставя чантата. Казах, че колкото имам – ще дам”, разказва потърпевшата.

Уплашената жена не успяла да види човека, който взел чантата с парите. Полицаите обаче заловили мулето и върнали парите и накитите. И тъй като пенсионерката не е съобщавала в полицията за този първи случай и досега се чуди откъде органите на реда знаели за това обаждане.

Няколко дни по-късно, след обаждане под претекст, че се извършва полицейска операция, пенсионерката отново взела наличните пари и ценности и тръгнала за Румъния. Вярвала, че говори с полицай и спазвала точно инструкциите му. Качила се на влак от мястото, където живее до Русе. Държали я постоянно на телефона. Казали й да отиде до болницата и оттам да вземе такси, с което да тръгне за съседния румънски град Гюргево. Уверили я, че там, в полицейската операция ще участва и внукът й. Жената още трепери от шока, а разказът й е объркан. Опитва се да ни опише как е преминало пътуването

„Полицаят постоянно ми звънеше да види, къде се намираме, минахме ли границата. Притесняваше се може би да не ме проверят и да намерят парите”, разказва тя.

Пристигнала в румънския град Гюргево и там получила инструкции да освободи таксито пред голям търговски център. През цялото време получавала напътствия къде да върви и къде да остави парите. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
01.10.2020г. (Четвъртък) 09:00/14:30 Поради авария се спира водоподаването на с.Старозагорски…