НАЙ-НОВИ:

Пчелният прашец – суперхрана и природен антибиотик

Пчелният прашец – този пчелен продукт е натурална бомба от витамини и минерали. В състава му влизат въглехидрати, протеини и захари, естествени аромати и минерали, ензими.

В него има още – калий, калций, магнезий, цинк, мед, хром, фосфор, желязо, манган, фолиева киселина и много други, много витамин С и аминокиселини, заради чието съдържание е естествен еквивалент на антибиотичните препарати.

Заради богатия му състав пчелният прашец е мощно антивирусно и антимкробно средство, което повишава имунитета и успешно защитава организма от инфекции.

Същевременно е благоприятен за растежа на клетките и тъканите. Пчелният прашец чисти токсините, спомага за намаляване на лошия холестерол и извеждането от организма на пикочната киселина. Незаменим е при борбата със свободните радикали. Твърди се, че прашецът не позволява развитието на тумори, спира растежа на раковите клетки. Повишава силата и издръжливостта на организма особено в моменти на силен стрес.

Въздейства положително и при диабет, като контролира нивата на кръвната захар. Стимулира производството на хормони и спомага по-дълго да се чувстваме млади.

Добре е след прием на пчелен прашец за известен период от време да си дадете кратка почивка на организма преди да го приемате повторно. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От няколко дни съм с положителен тест и се лекувам…