НАЙ-НОВИ:

Искат оставката на Борис Джонсън след негово изказване в парламента в Лондон

Горещи страсти се развихриха в британската Камара на общините, където премиерът Борис Джонсън направи изявление след решението на Върховния съд, че е разпуснал незаконо парламента за пет седмици. Макар и да каза, че зачита решението на съда, Джонсън изтъкна, че то е погрешно. Последваха призиви за оставка на премиера.

В уводните си думи Борис Джонсън заяви, че е “било грешка Върховният съд да се произнася по политически въпрос по време на голямо национално противостоене“. Той се нахвърли върху опозицията с обвинения, че постоянно са искали извънредни избори, а сега бягат. Премиерът многократно се опита да провокира лидера на Лейбъристите Джеръми Корбин да подкрепи предсрочни избори. Джонсън каза, че “това е напълно блокирал парламент”.

Корбин обаче отговори, че с изявлението си Борис Джонсън само доказва отново, че смята, че стои над закона. Той посочи, че първо трябва да бъде отложен Брекзит и тогава да има избори. Лидерът на Лейбъристите каза, че Джонсън не е годен да управлява и би постъпил достойно като подаде оставка.

Тя му бе поискана и от останалите опозиционни партии. Британският премиер обаче не желае да напусне поста си. Той отново обяви, че щял да “извади” Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври, със или без споразумение с Евросъюза.

bnr.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Тежка катастрофа между два автомобила тази сутрин затвори пътя София…