НАЙ-НОВИ:

Съдът остави в ареста сина на убитите пенсионери в Пловдив

Пловдивския окръжен съд остави в ареста обвиняемия полицейски служител Венцеслав Караджов, син на пенсионерите Цветан и Божурка Караджови, които преди няколко дни бяха намерени убити в дома си до жп линията в квартал “Христо Смирненски”.
Синът на убитите пенсионери днес обжалва ареста си, предаде Дарик.

Срещу 45-годишния мъж бе образувано досъдебно производство и бр привлечен като обвиняем за предоставяне на огнестрелно оръжие на непълнолетния си син.

В началото на май 2016 г. в землището на с. Дедево, Пловдивско, Караджов дал на 15-годишния си син пистолет, за да го обучи на стрелба и с оръжието са били възпроизведени изстрели. За престъплението, по което му е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

Преди началото на днешното съдебно заседание обвиняемият каза, че очаква да бъде освободен, защото е невинен. По думите му, синът му Алекс Караджов не е способен да удържи пистолет, с подобен калибър, още по-малко да произведе изстрел.

В съдебната зала прокурор Димитър Махмудиев заяви, че след изчерпателен анализ на показанията и на събраните доказателства, намира мярката „задържане под стража” за адекватна.

Защитата на Караджов – в лицето на адвокат Светлана Званчева, контрира държавното обвинение и определи като неправилно определението „оръжието се предоставя на сина за ползване”. Тя каза още, че няма преки доказателства, че детето е произвело изстрел, още повече, че баща му е бил при него през цялото време. Звачева допълни още, че непълнолетният син е бил разпитан, без да бъде попитан дали е съгласен за това, което тя определи като незаконно.

Пловдивските магистратите прецениха, че има доказателства, които категорично свидетелстват, че е извършено високо престъпно деяние. Фактът, че Венцеслав Караджов е служител на МВР, се явява утежняващо по делото обстоятелство.

След приключване на заседанието полицейският служител отрече да е виновен по делото и заяви, че всичко това са само предположения, свързани с другото дело, заведено заради убийството на родителите му. Истината е, че трябва да остана заключен, коментира още той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители,…