НАЙ-НОВИ:

Прокуратурата огласи ЕГН на Борисов, Цацаров, Пеевски и над 2000 прокурори и следователи

Прокуратурата позволи достъп до единните граждански номера (ЕГН) на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, депутата от ДПС Делян Пеевски и над 2000 редови прокурори и следователи.

Достъпът до тях стана възможен чрез официално прессъобщение, качено на сайта на прокуратурата и разпратено по мейлите на ресорните журналисти от прессцентъра на спецпрокуратурата.

В него държавното обвинение обнародва част от доказателствата по делото срещу собственика на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, търговския директор на фирмата Георги Янков и служителя Кристиян Бойков, които са присъединени към протеста на обвинителите пред апелативния специализиран съд. Разследващите атакуват гаранцията от 100 000 лв., която преди ден спецсъдът определи на Тодоров.

До медиите достигнаха 13 доказателства в pdf формат, представляващи снимки от компютърни файлове, скрийншот от телефон, за който се твърди, че е на Бойков, както и стопкадри от видеозаписи на охранителните камери в офиса на „ТАД Груп“.

“Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства”, но не съвсем
​„Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази. Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества. Относно личните данни на магистрати, такива са събирани основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: „Ne se chistiiiii“, обясняват разследващите.

Прессъобщението обаче улеснява достъпа до споменатата папка, където ЕГН на всички прокурори и следователи в страната не са заличени. Причината е, че в един от изпратените до медиите pdf файлове присъства полузаличен линк в платформата „Pastebin”, който при търсене в Google в комбинация с името на папката води именно до незаличените лични данни на магистратите.

www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Горският пожар е избухнал на около 100 км североизточно от…