НАЙ-НОВИ:

Oтпада необходимостта за предприемане на предпазни мерки от населението на Гълъбово

В резултат на предприетите от РИОСВ – Стара Загора мерки и реализираните от четирите ТЕЦ от комплекса „Марица изток“ действия по редуциране на емисиите на серен диоксид в 18:00 часа на 20.10.2019 г. от Автоматичната измервателна станция Гълъбово в Гълъбово са отчетени стойности по показателя серен диоксид:

–  в 18:00 часа – 240.21 микрограма на куб. м.
Във връзка с това РИОСВ – Стара Загора уведомява, че отпада необходимостта за предприемане на предпазни мерки от населението.
Останалите пунктове за мониторинг на въздуха в област Стара Загора не отчитат превишения на нормите по контролираните показатели.
Дежурния екип от РИОСВ – Стара Загора продължава наблюдението на нивата на замърсителите от всички пунктове за мониторинг на територията на инспекцията.

Припомняме, че на 20.10.2019 г. в град Гълъбово беше отчетено превишение на алармения праг по показател серен диоксид.

В часовете от 12 до 14 ч. е регистрирано превишение на алармен праг по показател серен диоксид в град Гълъбово. Автоматичната измервателна станция, която е разположена в централната част на града регистрира превишение на алармения праг по показател серен диоксид в три последователни часа. Отчетените концентрации са:

–  в 12:00 часа – 849.08 микрограма на куб. м.

–  в 13:00 часа – 743.00 микрограма на куб. м.

–  в 14:00 часа – 760.29 микрограма на куб. м.

РИОСВ – Стара Загора е издала предписания за контрол и редуциране на емисиите на серен диоксид на всички ТЕЦ от комплекса „Марица изток“, включително и намаляване товара на работещите към момента мощности.

Наблюдава се тенденция на неустойчива атмосфера, създаваща предпоставки за задържане на високи концентрации на атмосферен замърсител серен диоксид в приземния атмосферен слой на гр. Гълъбово.

РИОСВ – Стара Загора продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Община Гълъбово при настъпили промени. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Селфи, стриймване на музика, най-обикновено телефонно обаждане... В основата на…