НАЙ-НОВИ:

Oръжие и криминална регистрация в офиса на Божков!

Огнестрелно оръжие и оригинална бланка за криминална регистрация на лицето В.Б са открити при претърсвания в помещения на ул. „Московска“ 43, където се намира офисът на Васил Божков.

Намерени са и множество предмети с белези на движими културни ценности, съхранявани в „насипно състояние“ в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени направо върху подовата настилка, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

В заключена каса бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминална регистрация – образец №5 на лицето В.Б., съобщи пресцетърът на прокуратурата.

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката.

Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи регистриран ли е криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации; съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им; има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

При претърсванията са открити множество предмети, имащи белезите на движими културни ценности, чийто произход предстои да се установява. По част от предметите все още има видими следи от непочистена пръст.

Повечето предмети са открити в „насипно състояние“, уточняват от прокуратурата. Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка. Има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.

Намерените предмети се изземват за нуждите на разследването, като се опаковат и транспортират по надлежния законов ред, при стриктното спазване на международната практика и стандарти по съхранение на движими културни ценности. Предметите се изземват в присъствието на служители от Националния исторически музей, където ще бъдат оставени на съхранение, съобщи още пресцентърът на прокуратурата.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Германците, които си купят електрически или хибридни автомобили, ще получават…