НАЙ-НОВИ:

“Ню Йорк таймс”: Русия остава най-голямата заплаха за САЩ според Пентагона

Пентагонът смята, че Русия е сред основните заплахи за национална сигурност на САЩ. Поради това американските военни планират да разположат повече тежки оръжия, бронирани машини и бойни части в страните от НАТО в Централна и Източна Европа, пише вестник “Ню Йорк таймс”.

В редакционна статия на авторитетното американско издание се казва следното: “Не може да се отрече, че Русия стана открито агресивна по време на управлението на президента Владимир Путин, който наруши суверенни граници, като анексира Крим и подклажда гражданска война в Украйна. През 2015 година в Украйна беше обявено примирие, но руските сили поддържат присъствието си в източната част на страната, което поражда въпроси дали Москва няма да се опита да посегне и към Балтийските страни”.

Има и други причини за тревога, твърдят от “Ню Йорк Таймс”: “Русия изгради мрежа от сложни ракетни отбранителни съоръжения, която все повече заплашва достъпа на военните от НАТО до въздушното пространство в части на Европа, включително и до една трета от въздушното пространство на Полша. Изграждането на подобни руски ракетни съоръжения е в ход и в Крим, и в Сирия”.

“Предвид руските ходове е важно САЩ и съюзниците от НАТО да увеличат приноса си за общата отбрана, особено сега когато Европа е под огромен стрес от потока от сирийски и други бежанци”, подчертава “Ню Йорк Таймс”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Покривът на първата санирана по националната програма сграда в Димитровград…