НАЙ-НОВИ:

Нова измама: Мургави шарлатанки обикалят домовете, просят стари дрехи и предлагат разваляне на магии

Възрастни хора стават жертва на нова измама. 85-годишна жена от столичен квартал разказва как е изгоряла с 2 бона.

Жертви на мошеничките алармират, че мургави обикалят домовете, просят стари дрехи и предлагат разваляне на магии. Резултататът от това  са задигнати  пари, които наивните домакини дават. Една от пътърпевшите е 85-годишната Вяра от столичния квартал “Лозенец”, която разказа как е била ужилена преди няколко дни, предаде TrafficNews.

Случилото се е съкрушило жената и тя все още не може да се съвземе от лъжата и факта, че искайки да направи добро е била излъгана и ограбена.

„Една циганка дойде, носеше някакви блузи, парцали, попита ме дали мога да й помогна като и дам някоя стара дрешка. Казах й, че мога да й дам, само че трябва да се уговорим кога да дойде, за да й подбера. Имам дрехи, които вместо да ги хвърлям в боклука, ще ги подаря. А аз винаги съм имала маркови и хубави дрехи”, разказа жената.

Възрастната жена поканила измамничката в дома си, за да се разберат.

„Тя влезе в коридора и взе да ми обяснява, че е гледачка. Казва: “Дай сега тук едно яйце, защото виждам магия”. Ей такива едни глупости взе да ми говори”, споделя 85-годишната жена.

След това псевдо магьосницата казала да сложи всички пари, които има, в едно парче плат. Вяра не разполагала с голяма сума, но държала в апартамента си 2 хиляди лева, които като касиерка на входа била събрала от съседите си. Сложила парите в парче плат и ги дала на измамничката, за да ги „пречисти”. След това ромката върнала пърчето плат и и казала и да го сложи под възглавницата си за една нощ.

„Замислих се под каква възглавница да ги слагам и т.н. Отварям плата и виждам сложени вестници, а парите ги няма”, връща лентата назад за преживения кошмар Вяра.

Възрастната жена не подала веднага сигнал в полицията, тъй като била шокирана от случилото се и и трябвало време да осъзнае какво точно е станало.

„Тя е звъняла и на другите съседи. Аз ги питам кой я пусна във входа. Някоя от по-долните етажи ѝ е отворил, тя не е звъняла на моя звънец. После ми казаха, че циганката им била обяснила, че една жена горе я викала”, разказва пенсионерката.

В блока на 85-годишната жена в „Лозенец” живеят предимно възрастни хора, които остават сами през деня. Вероятно по тази причина измамничката е набелязала точно нейния вход. За момента мошеничката не е задържана и може би продължава да мами хора, склонни да се подведат на лъжите й. Вяра е категорична, че ако види извършителката ще може да я разпознае, но засега полицията не е успяла да я открие.

„Вижте, аз съм възрастна жена, пенсионер и това нещо просто ме довършва. Аз съм на 85 години, не съм допускала такова безобразие, просто съм смазана”, изплака излъганата жена. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бритaнeц cпeчeли рекордна сума oт лoтaриятa "Eврoмилиoни". Джaкпoтът дocтигнa 190…