НАЙ-НОВИ:

Искате ли утрото ви да започва с бодро настроение и тонус?

Има един лесен начин да постигнете това без усилия. Всяка сутрин изпивайте по една чаша вода, в която сте добавили сока на половин лимон. Изглежда елементарно, но ефектът е поразителен.

Да започнем деня си с чаша топла вода и сока от половин лимон. Това е толкова лесно, а ползите са прекалено благоприятни.

Привикването към навика да пием чаша топла вода с лимон сутрин в продължение на един месец, може коренно да промени нашият ден. Ще започнем да виждаме утрото в нова светлина.

И нека не забравяме, че истинската промяна идва от реално предприетите действия.

Ползите от пиенето на топла вода с лимон:

Стимулира имунната система

Лимоните са с високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С се справя с настинките и вирусите, докато калият стимулира мозъка, подпомага правилното функциониране на нервната система  и регулира  кръвното налягане.

Балансира нивото на рН

Балансът на pH е изключително важен, тъй като прекалената киселинност или повишената алкалност за дълъг период от време може да доведе до сериозни увреждания и заболявания.

Вярвате или не, лимоните са абсолютно алкална храна, въпреки че на вкус са кисели. Вътре в телата ни са алкални и не създават абсолютно никаква киселинност при метаболитните процеси. На практика начинът на хранене на съвременния човек води до завишаване на киселинните показатели. Ето защо лимонената киселина успокоява стомаха и организма.

Хидратира лимфната система

Когато тялото е дехидратирано или дълбоко обезводнено, то не може да функционира правилно, което води до токсични натрупвания, а оттам до запек, стрес и други негативни отражения за организма. Надбъбречните жлези отделят важни хормони, включително и алдостерон.

Алдостеронът е хормон, който регулира нивото на водата и концентрацията на минерали в тялото, като по този начин  помага да сме хидратирани през цялото денонощие. Един тонизиращ водно-лимонен коктейл на гладно сутрин ще ни избави от неприятното усещане за жажда и сухота в гърлото.

Регулира теглото

Лимоните съдържат пектин в големи количества, който помага в борбата с глада. Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на вкус храни, отслабват значително по-бързо.

Подпомага храносмилането

Топлата вода стимулира перисталтиката на стомашно-чревния тракт. Те подпомагат мускулните контракции  на чревните стени, които предвижват храната към отделителната система. Лимонът и лаймът също имат високо съдържание на витамини и минерали и притежават свойството да разхлабват при постъпили токсини в храносмилателния тракт.

Изчиства кожата

Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобрява еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Днес трябва да отворят врати и танцовите зали. Обещанието дойде на…