НАЙ-НОВИ:

На кушия в Стара Загора на Тодоровден

На днешния Тодоровден в Стара Загора от 10 часа на конната база на Тракийския университет, ще се проведат традиционни конни надбягвания по случай празника.

Надпреварата се организира от Клуб по конен спорт „Професор Рангел Караиванов“ с подкрепата на Община Стара Загора.  Ще има надпревара в два паркура до 100 и до 120 сантиметра.  Освен на конното състезание зрителите ще могат да се насладят и на демонстрации на прабългарска школа за оцеляване „Багатур“ и на атрактивни акробатични и гимнастически упражнения върху бързо галопиращ кон, известни като “джигитовка”.

Входът за зрители е свободен. Проявата ще бъде и официална подготовка за квалификациите за държавно първенство по прескачане на препятствия, които ще се проведат на 25-ти и 26-ти март, отново на конната база на Тракийския университет в Стара Загора.

Именно на Тодоровден се дава старта на състезанията по конен спорт за 2016 г., включени в републиканския шампионат и те започват от Стара Загора. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Знам, че екипът на д-р Лазар Будаков от Центъра за…