НАЙ-НОВИ:

София се размина на косъм от трагедия

Кола се вряза в резервоар за газ на столична бензиностанция.

Комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“заяви пред БНР, че в момента няма опасност за населението, няма създадена концентрация за взрив.

„Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столична община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на движението и за окончателно ликвидиране на произшествието. Ще бъдат предприети действия за пълното обезопасяване на мястото. И при най-малката опасност за възникване на взрив от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват района“, обясни в интервю за „Преди всички“.

Той смята, че в късния следобед окончателно ще бъде отстранен рискът. Имало е техническа възможност да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газ в атмосферата е била единствената възможност. Количествата на изпускане са регулирани, така че да не се допусне взривоопасна концентрация, добави той.

Комисар Бързилов подчерта, благодарение на всички структури, работили по случая, е избегнат инцидент от мащабите на Хитрино. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Изложба „….КОГАТО ВСЕ ОЩЕ СЕ ИЗПРАЩАХА КАРТИЧКИ ЗА КОЛЕДА” -…