НАЙ-НОВИ:

Мюсюлмани събират средства за болен свещеник

Мюсюлмани от Ардино събират средства за лечението на отец Марин. След петъчната молитва те се включиха в дарителската акция. „Решихме да се включим в инициативата на местното църковно настоятелство и да помогнем на отец Марин за пълното му оздравяване. За добрия човек не е от значение религията и етноса. Важно е в трудни моменти всички да си помагаме”, заяви председателят на мюсюлманското настоятелство в Ардино Зеки Аптикадир.

Отец Марин страда от хронично заболяване е се нуждае спешно от лечение в Истанбул. За хирургичната интервенция в болница „Джон Хопкинс Медикъл” са необходими 25 000 лева.

Отец Марин през 2002 година започва да служи като свещеник в църквата „Св. Архангел Михаил” в Ардино. Две години по-късно подава молба до Пловдивската Митрополия да го преместват в Кърджали, тъй като намаляват миряните, няма венчавки и кръщенета. Молбата му е уважена и той е преместен в църквата в кв. Резбарци в Кърджали, но по време на големите празници – Великден, Илинден, Архангеловден, Рождество Христово свещеникът служи и в църквата в Ардино.

Източник: Кмета Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Европейската централна банка (ЕЦБ), вероятно, е започнала да изтегля от…