НАЙ-НОВИ:

МВР: Атентаторът от Нова Зеландия е бил в България като турист

Основният заподозрян за терористичното нападение в Нова Зеландия – 28-годишният австралиец Брентън Тарант, е пътувал в България като турист и основно е посещавал исторически обекти, потвърди днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Към момента няма никакви данни, които да доказват дейност на австралиеца, свързана с тероризъм у нас.

Към момента няма никакви данни, които да доказват дейност на австралиеца, свързана с тероризъм у нас.

“През нощта колегите не са спрели да работят. Установен е контакт с партньорските служби, установен е целият маршрут на движение на територията за страната, сега се проверяват конкретни данни и връзки. Искам да успокоя всички, че до този момент категорично няма данни за някаква дейност, която да е свързана с тероризъм на територията на България. Засега данните, които имаме е, че той е идвал в България като турист. Сега проверяваме местата, където е преспивал той, имаме информация”, заяви Иванов.

Тарант е бил у нас през ноември 2018 г., като част от обиколката му в няколко балкански държави. В България той е посетил София, Пловдив, Плевен, Благоевград, Бачково, Асеновград и др.

В атаката над две джамии в новозеландския град Крайстчърч загинаха 49 души, а още толкова са ранените. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Тежка катастрофа взе жертва на главния път Е-79. Инцидентът е…