НАЙ-НОВИ:

Младежи от Казанлък с инициатива ,,Нашият малък фестивал на изкуството“

На 26 март (събота) в Младежки дом от 11.00 до 20.00 ч. ще се проведе младежка инициатива ,,Нашият малък фестивал на изкуството“. Инициатори са ученици от 12 В клас на ПМГ ,,Никола Обрешков“. Младите хора ще организират и проведат инициативата в две части. Първата част се състои в книжен базар, на който хората ще могат да разменят книги, щанд със сладки, щанд с картички и изложба на рисунки, които могат да бъдат закупени. Вечерта ще се проведе театрално представление, кино вечер, концерт включващ танци и песни и изложба на рисунки и снимки.

Инициативата цели да засили интереса към изкуството, да подтикне обществото и в частност младите хора да се интересуват от него. Със събраните средства ще се закупят нови, интересни книжни издания, които не са налични в ОБ ,,Искра“ и които ще бъдат интересни за младите хора.

В нашето общество се наблюдава тенденция на ниска посещаемост от младите хора на музеи, театри, други културни институции, библиотеки. Все по-малко млади хора четат книги и не разбират тяхната роля в  духовното и културно обогатяване,  а избират да гледат филми и сериали. Малцина си купуват рисунки или посещават галерии. Със загубата на интереса към изкуството може да се изгуби  и самото изкуство. Хората с талант ще спрат да творят, защото никой няма да ги оценява. А загубим ли изкуството, губим и човешкото в нас.

Инициативата на младите хора се провежда с подкрепата и съдействието на Община Казанлък. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Столичната полиция е арестувала 12 души в района на хотел…