НАЙ-НОВИ:

Смразяваща новина от Мюнхен: Терор в МОЛ! Убити са 15 души! ВИДЕО

Въоръжен мъж е влязъл в  търговския център “Олимпия-Айнкауфцентрум” и е открил стрелба по хората. По първоначални данни 15 човека са били убити, предава Sputnik. В момента тече полицейска операция, като на място са дошли спецчасти, цитира световните медии “Труд”.

От полицията заявяват, че става въпрос за нещо голямо, но не дават подробна информация за случващото се. Все още не е сигурно дали става въпрос за терористична атака. Мюнхенската транспортна служба е спряла всички видове транспорт в града и околията.

“Чух много изстрели. Не мога да кажа колко, но бяха много”, казва служител на мола. Някои работници още са блокирани в сградата и се крият, съобщават от Reuters. Германската полиция съветва хората да стоят по домовете си, защото има опасност от самоубийствен атентат в града. По последна информация стрелецът не е задържан.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

“Олимпия-Айнкауфцентрум” е построен през 1972 в близост до Олимпийския стадион. Лятната Олимпиада провеждаща се в града беше помрачена от терористична атака, при която загиват 11 израелски спортисти и германски полицай. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Болницата в Русе представи как работи системата за прием с…