НАЙ-НОВИ:

Министър Танева: Търговските вериги да купуват българско производство

Земеделският министър Десислава Танева призова, търговските вериги първо да предоставят на клиентите си националното производство, а не да внасят от чужбина.

Опазването на работата на операторите в момента е национален приоритет и ако е необходимо ще въведем извънредни законови мерки, които да гарантират, че доставките в магазините ще бъдат от български производители, това обяви в ефира на Nova.

„В търговските вериги на Англия и Франция това се случва и без извънредно законодателство. Най-големият проблем в сектор земеделие е липсата на възможност за износ заради затруднения транспорт. Нашата задача е собствената ни продукция от плодове, зеленчуци и животни да стигне до единствените точки за продажба в тази криза – хранителните магазини у нас. Ако успеем логистично или законодателно да провокираме доставката в магазините да бъде от българските производители, ще премахнем рисковете в доставките. Трябва да има разбиране. Ние произвеждаме в обем, достатъчен за цялата страна“, посочи Танева. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Боби Ръгбиста си лепнал китайската зараза в Швейцария и вече…