НАЙ-НОВИ:

Ще има ли затвор за Местан след катастрофата?

Както вече ЗАРАТА съобщи Лютви Местан беше задържан заради катастрофата, при която загина шестмесечно бебе. Тежкият пътен инцидент е станал около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”.

Обърнахме се към адвокат, който да коментира какви са възможните последствия оттук нататък. Неговото мнение беше, че арестът е пресилена мярка и по-скоро отговаря на политическата конюнктура, отколкото на фактическите обстоятелства. Въпреки че тестовете за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, все още не са излезли тестовете за наркотични вещества, което е по-бавен процес. След излизането на резултатите може да се говори по-конкретно. Засега се спряга версията, че автомобилът с бебето е карал с превишена скорост, което оневинява Местан, но това е по данни на свидетел. „Свидетелят няма скоростомер и няма как да измери скоростта.“ – коментира адвокатът. „Освен това той може да е приятел на Местан и да се опитва да насочи следствието в погрешна посока.“ – допълни той.

Адвокатът допълни още, че ако вината на Лютви Местан се докаже той може да бъде осъден за причиняване на смърт по непредпазливост от 2 до 6 години затвор, а ако съдът наложи присъда под 3 години, наказанието може да бъде условно. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Легендарният футболист на Левски Александър Костов почина на 81-годишна възраст.…