НАЙ-НОВИ:

Марин Марковски: В други държави за убийство Полфрийман е можел да получи доживотна присъда

Джок Полфрийманавстралиецът, осъден за убийство е пуснат предсрочно от затвора. Той е освободен от центъра за временно настаняване в Бусманци и ще бъде настанен на външен адрес.

Миналият месец той беше освободен 6.5 години преди края на 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов. До два месеца ВКС трябва да реши дали допуска възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

Адв. Марин Марковски обясни пред БНТ: “Докато се уреди статутът на Полфрийман е трябвало да остане в Бусманци.  Задържането, по мое виждане, е законно и не са нарушени неговите права.”

Възможно е той да напусне страната. До решението на ВКС Полфрийман остава в страната.

Според Марин Марковски балансът между право и справедливост е бил загубен в полза на правата. Той обясни още, че в други държави за убийството на младия 20-годишен мъж Полфрийман спокойно е можел да получи доживотна присъда.

Марин Марковски: “Има несправедливи присъди, има несправедливи решения. Само Господ е съвършен. Няма съвършено правосъдие, но то е добро нашето правосъдие.”

За призива за бързото решаване на случая от председателя на ВКС адв. Марковски коментира: Зад това се крие препоръка. Няма да има последици, ако съдиите не изпълнят указанието, обясни той.

Източник: БНТ За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров…