НАЙ-НОВИ:

Не съдете Мария като престъпник!Тя е жертва! Колкото и жестоко да Ви прозвучи аз се гордея с това момиче…

В рубриката “Изпрати новина” на ЗАРАТА нашата читателка И. Бонева е написала обръщение в защита на 18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора, която се защити от 62-годишния насилник Богдан Динев като го намушка, а по-късно той почина от раните си. По делото все още има неясноти според Районната прокуратура в града, настроенията в Стара Загора също са двуполюсни. Тук ви предоставяме едно от мненията.

Публикуваме написаното от съгражданката ни без редакторска намеса:

“Здравейте !
Новината е,че живеем в уникална държава с уникална правна система. Искам да ви помоля да публикувате едно обръщение,ако разбира се сметнете ,че е удачно.Наясно съм,че не всеки мисли като мен и може би ще отнеса много критики за думите си,но бих искала да дам мнението си! Благодаря Ви още веднъж,че Ви има !

Здравей,драги читательо ! Ти,който имаш майка,дъщеря,сестра или приятелка!Ти,който съдиш момиче, борило се за живота си и честта си! Ти човек ли си?Има ли останало нещо човешко в теб?Ти знаеш ли какво е да видиш страха в очите на едно невинно дете?Знаеш ли за болката,за параноята,за сянката която неотлъчно те следва?Сянката на насилник!
Аз съм майка на 8 г. момиченце , по-голяма сестра на една 17 г. тийнейджърка и дъщеря на 49-годишната си майка . Като такава и като жена аз бих искала те никога да не бъдат застрашени или наранени от някой нещастник,изпитващ удоволствие от това да причинява болка!Но за жалост живеем в болен свят!Свят,в който изроди дебнат отвсякъде! Свят,в който да те изнасилят е срам и си публично заклеймен престъпник! Свят,в който да защитиш живота си е най-лошото решение,защото те очаква ефективна 10-годишна присъда ! Разбира се,това няма да е така ако ви дадем някой рушвет!И понеже аз нямам пари мога да ви дам само сълзите и молбите си!Молбите на една майка. Не давайте пример с действията си и шиб*ната си правна система,че нашите деца не са в безопасност.Вие трябва да им покажете,че всяко зло бива наказано първо на земята!Ние не искаме нашите деца да станат престъпници,а да знаят че имат право да се защитят в животозастрашаваща за тях ситуация!
Не съдете Мария Г. като престъпник!Тя е жертва! Колкото и жестоко да Ви прозвучи аз се гордея с това момиче,защото утре следващата му жертва можеше да е моята дъщеря! А можеше и да в Вашата!

Години наред пред очите ни се убиват хора,изгради се корупционна мрежа в хиляди отрасли,източват се фондове,”нагълтаха се” много дебели гуши и се напълниха много бездънни долапи, добре скрити в къщи за милиони. Лъжат ни,използват ни за евтина работна ръка и ни потискат .Блъскат ни по пътищата,крадат ни, малтретират ни,изнасилват ни и след това виновниците са на свобода! Тази „система” допреди 138 години имаше друго име и то беше Турско робство! Сега под чие робство си,българино?” За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Синът на Майкъл Дъглас, Камерън, беше освободен от затвора, след…