НАЙ-НОВИ:

Защо прокуратурата в Стара Загора твърди, че няма доказателства за изнасилване на Мария Гиздева?

По повод изявлението днес на говорителката на Окръжна прокуратура-Стара Загора Нейка Тенева в интервю за бТВ, че няма безспорни доказателства за изнасилване по случая с 18-годишната Мария Гиздева, отново разбуни духовете в града под липите. В специалния репортаж, посветен на изнасилвача Богдан Динев, известен като Боньо Фаса, говори надзирател от затвора, който му е бил началник зад решетките дълги години и познава отлично рецидивиста.

valentin dimitrov_resizedЗа ЗАРАТА случая коментира адвокатът на момичето Валентин Димитров.

Как ще коментирате изказването на прокуратурата, че не е доказано изнасилването на Мария?

– Бих искал да ви дам нова информация, но от петък няма движение по делото, заяви Димитров.

Той беше категоричен, че има „ безспорни доказателства” за това, че клиентката му е изнасилена и в процес на изнасилването тя е нанесла травмите на Богдан Динев, от които той по-късно е починал.

Според прокуратурата обаче не са налице безспорни доказателства за осъществено престъпление – изнасилване на Мария?

– Значи има такива “спорни”, които вървят в посока “изясняване”, допълни адвокатът. Поради това обвинението ще продължи да работи за доказване на изнасилването на момичето. Самият факт, че промениха мярката на момичето и я пуснаха от ареста, е показателен.

Как се чувства Мария към настоящия момент?

– Мария е настанена при свои близки и е под постоянно наблюдение. Възстановява се макар и бавно, момичето е много травмирано. Тя е „на сигурно място”, без да уточнява подробности каза адвокат Валентин Димитров. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Турката полиция задържа командосите, които трябвало да арестуват Ердоган. Арестът…