НАЙ-НОВИ:

Тарикатлъци. Марешки и Цветанов – защо не?

Автор: Елена ДЮЛГЕРОВА

Днес, в рамките на дванайсетина часа, не разбрахме Марешки и неговата “Воля” напуска ли парламента или не, и що за тарикатски номер е това. Или пък да не би да не е тарикатски номер, а честност, честолюбивост – от страна на Марешки или Цветанов. Ако „Воля“ наистина напусне парламента, кворумът изцяло ще зависи от ДПС; отново ДПС всичко ще решава и ще „балансира“, рекоха коментатори. И са прави.

Оказа се обаче, че “Воля” все пак не напускала парламента „хей тъй на“. Марешки поставял условия на ГЕРБ, които в сряда щели да бъдат обсъдени с Цветан Цветанов. Това, ако не е знак за сговор, що е то?

“На съвещание на ръководството на партията и парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента”, заяви Марешки рано сутринта. Той посочи, че към онзи момент не може да сподели причините, защото разговорите продължавали.

,,Те не са лесни, повярвайте ни. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на “Воля” е да осветява лъжите и манипулациите”, разкри Марешки и призова това решение да бъде прието като част от политиката на партията.

От ГЕРБ колебливо увериха, че кворумът е осигурен и без Марешки. Но си оставиха вратичка, че мислят.

Измислиха го.

В късния следобед в интервю по бТВ Марешки шашна водещата. „Ще ходим на работа, но няма да участваме в дебати по дребнотемие, а във важни дебати. На този етап. Ще чакаме сряда да разберем през следващите две години до края на мандата как ще работи парламентът“, заяви Марешки, който обяви, че има най-висок рейтинг в парламента.

Марешки посмъртно няма да напусне парламента, понеже друг за него и след него няма да има. Обаче защо така елементарно подходи бизнесменът формаколог и бензинолог – това е въпросът. Каква е сделката с ГЕРБ, защото явно такава ще има утре. Какво имаше предвид политикът Цветанов, който с лекота заявява, че „дейността на парламента работи”? (каквото и да означава това) 🙂

После се появиха обосновани съмнения не е ли това глуповата елементарна сговорка между двама случайници, поразително подходящи да бъдат лидери на територията България. Марешки и Цветанов. Защо не?

Да дочакаме утре.

Не че нещо ще се промени в държавата, просто ще се потвърди. Впрочем,  Марешки прави партия точно година след като ГЕРБ се основава. Вероятно е случайно.

Любопитно, забравено, забавно донякъде

„Воля“ е българска либерална политическа партия.

Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Седалището на партията е гр. Варна, ж.к. Младост, бул. „Република“, сградата на „Медицински център Младост“.

(Уикипедия)

***

Таман ГЕРБ да тръгне напред и все напред.

И да очакваме Марешки да се откаже от Борисов?

Тарикатлъци.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Берое спечели дербито на женското баскетболно първенство, след като се…