НАЙ-НОВИ:

Марешки: Предупредиха ме, че може публично да влязат в офисите ми

Референдумът ще се разгледа на есен, заедно с президентските избори. Два-три от въпросите съвпада с другия референдум. Основният ни въпрос е за горивата. Той е: Искате ли да бъде въведена държавна регулация върху цените, така че да не може да се допускат картелни цени. Това каза варненският бизнесмен Веселин Марешки по БТВ.

Това е болезнена тема на гражданите и спъва развитието на държавата ни. Това ни прави конкурентноспособни. Въпросът за горивата е основен за нас. Само той ще даде тласък в развитието на хората. Трябва изцяло да отпадне субсидиите на партиите. Виждате как в най-големите демокрации се правят кампании и симпатизантите публично подкрепят партиите. Сега не се дава шанс на нито една млада партия. Сблъскват се със 100 милионната субсидия на дадена партия. Така се дава шанс само на еднопартийна система и възможност да се купят изборите. Може и да се намали субсидията, но аз съм изцяло да отпадне.

Размерът не е важен, важно е дали тези пари се връщат за добро на хората или отиват за купуване на следващите избори. Тези средства седят по банките. Не е самоцел да се кандидатирам за президент. Хората ми казват, че искат нов и смел човек. И сегашният не иска да излезе и да каже за картела на горивата. Хората искат силен, нормален държавен глава, който да е представителен и избран от самите тях. На този етап смятам да се кандидатирам за президент. Сега имаме 5 бензиностанции. Във Варна е само една. Има ли прокуратурата в тази държава, която да види кой прибира свръхпечалбите от горивата. Има някакъв, който се подвизава като Ревизоро в парламента, крещи срещу мен и защитава картела. При една и съща цена на нефта, дизелът е с 55 стотинки разлика. Това е огромно безобразие.

Цялата държавна машина е активирана, за да ни смачка. Питам публично от коя база се зарежда „Лукойл”. Те правят нещо, което е незаконно. Срещах се с някакви служители на Валентин Златев и ме убеждаваха да си купувам горива. Искат да убият реалния бизнес. Аз купувам от доставчици. Нека тях да проверяват. Всички наред ме проверяват. Предупредиха ме, че може публично да влязат по офисите ми. Като си сложиш главата в торбата, си готов за всичко. Ако цената е един човешки живот, може да съм готов, но България не може да е такава, каквато е в момента.

Frognews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Бременна жена пострада при верижна катастрофа. Тя е приета в…