НАЙ-НОВИ:

Марешки иска да отвори бензиностанция в Стара Загора

Веселин Марешки приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените горивата у нас.

Комисията обяви, че е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

„Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение и от това цените да се нормализират“, каза бизнесменът в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му към днешна дата цена от 1,48 за литър дизел е нормална.

„Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите“, пресметна Марешки.

„Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите“, допълни той.

Веселин Марешки обяви, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но „имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция“, настоя той.

Бизнесменът обяви още, че скоро ще отвори свои бензиностанции и в други градове, освен Варна и Айтос.

„Няколко са градовете – Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро“, изброи ги Марешки и сподели новината, че се надява идния месец да отвори врати и бензиностанция в София.

„Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност – да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени“, отбеляза той.

Според него така се ограбва българина и затова нивото на живота ни е толкова ниско.

Веселин Марешки бе категоричен, че не притеснява от конкуренция.

„Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина“, категоричен бе той.

Той обаче посочи какво според него би било добро решение за регулиране на пазара на горивата у нас: “Вчера чух предложение държавата да направи данъчни складове и горивата да минават през нея – така тя ще прибира и ДДС и акциза. На мен много ми харесва това нещо”, коментира предприемачът.

Попитан дали ще се кандидатира за президент, Марешки отговори, че би се впуснал в предизборната надпревара, защото не одобрявал другите кандидатури:

“Хора като Росен Плевнелиев, Меглена Кунева и Радан Кънев ме мотивират да се кандидатирам. Аз не искам такива хора да ме представляват. Имам амбиции да правя добри неща за хората, кандидатите ги определят те. Ако хората го искат, аз ще се кандидатирам”, увери Марешки.

Източник: bgonair.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Обществената поръчка на Министарство на здравеопазването за идентификация на отпечатъците…