НАЙ-НОВИ:

Майки с децата си се събират край стария чинар за протест срещу застрояването на парк “Бедечка”

Детски рожден ден като форма на протест организират от неформалната старозагорска група “Запазете Бедечка” в неделя, 10 април, от 16 часа.

Ето и обръщението на ентусиастите природозащитници:

“Приятели, на 10 април 2016 г. майките от Стара Загора ще се съберем, за да кажем заедно с децата си: “НЕ на застрояването на обществения парк Бедечка!” Носете по една стара плюшена играчка, която да поставим пред багерите, за да напомним на ЧАСТНИТЕ инвеститори в (бившия) ДЪРЖАВЕН ПАРК за сметка на кого строят! Мамите и татковците от Стара Загора ще събират на място ДРЕШКИ и ИГРАЧКИ за дечицата, които растат без майчина ласка от дом “Майка и Дете” – Стара Загора ♥

А накрая ще хапнем и торта, защото две от дечицата на Стара Загора – Ема и Ева, стават на 1 годинка! Да запазим Бедечка за поколенията напред – да се гордеем с града си! Старозагорските родители ви очакват – със сърце, отворено за децата, с плюшена играчка – за багерите и дрешки – за най-милото в града ни – защото всяко дете, което расте в Стара Загора, е наше! Защото парк Бедечка е НАШ! Защото ние знаем – БЪДЕЩЕТО Е НАШЕ! Просто трябва да им го напомним. :)”

Преди седмица ЗАРАТА публикува снимки, направени от членове на “Запазете Бедечка”, които показват навлизането на багери и камиони в парка, за да започнат строителните работи там.

Гражданите настояват за реални действия от страна на община Стара Загора за максимално запазване на зелена площ от 400 дка. Те призовават за пълна ревизия на казуса през годините, който доведе до плана за застрояване на парк Бедечка, както и за по-голяма прозрачност и за мораториум върху строителството, докато текат проверките.

Инициативата им са подкрепили със становище и старозагорски архитекти, гражданската инициатива за чист въздух в града, редица организации като “Грийнпийс България” и “Зелени Балкани”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На откриването на юбилейната изложба Галина Стоянова определи твореца като…