НАЙ-НОВИ:

Лоши резултати и ревизионен акт били причините за отстраняването на шефа на полицията в Стара Загора

Както информационна агенция „Зарата“ съобщи по-рано днес, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала оставката на Иван Чолаков – директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, съобщи БНР. Окръжната прокуратура извършва проверка на Чолаков за длъжностно престъпление, с което държавата е ощетена с повече от 200 хиляди лева.

В понеделник се очаква Иван Чолаков да депозира своята оставка пред министър Бъчварова.. Причините за поисканата оставка са две. Едната е свързана с резултатите от работата на дирекцията, която е на предпоследно място в страната, а винаги е била в челната петица на най-добрите. Втората е свързана с ревизионен Доклад на инспектората на МВР, където Иван Чолаков фигурира заедно с Петко Петков. Двамата в качеството си на бивши началници на Първо РПУ не са издали или умишлено са задържали наказателни постановления по съставени актове за административни нарушения. Заместник-окръжният прокурор Емилия Вакарелска извърши проверка по Доклада на инспектората на МВР, но не образува досъдебно производство. Затова пък Иван Чолаков наказа младши инспектор Калинка Михова, че не е придвижила към НАП наказателните преписки. Тя обжалва наказанието си пред Административния съд в Стара Загора и той го отмени.

По-рано днес, репортер на ИА „ЗАРАТА“ потърси за коментар говорителя на ОД на МВР – Стара Загора, Ивелин Иванов, който заяви, че до момента не разполага с официална информация по въпроса. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
20-годишен старозагорец е автор на фалшивия сигнал за взривно устройство…