НАЙ-НОВИ:

Трима старозагорски лекари оказаха първа помощ при катастрофа между автобус и ТИР!

Лекари от Болница „Тракия” в Стара Загора оказаха първа помощ на катастрофиралите футболисти в събота в Ришкия проход.

Медиците случайно станали свидетели на катастрофата, връщайки се от лекарски конгрес, съобщават от здравното заведение.

Трима лекари от старозагорската Болница „Тракия“ са станали по случайност свидетели на съботната катастрофа между автобус, превозващ футболисти от младежкия ФК „Сокол“ Пловдив и турски ТИР в Ришкия проход. Гастроентеролозите д-р Тихомир Трандев, д-р Марлена Панайотова и д-р Величка Симова незабавно се притекли на помощ на пострадалите момчета, повечето на около 15 години.

Няколко деца са били с порезни рани по главата и крайниците. Лекарите успяват да ги превържат и да ги прегледат за по-сериозни наранявания, но за щастие установяват, че такива няма. Д-р Трандев поставя обездвижваща яка на най-тежко пострадалия – 62-годишния треньор на момчетата Димитър Танков, поради съмнения за травма на прешлените. По-късно се оказва, че треньорът е с комоцио, травма на шията, фрактура на лявата ръка и охлузвания по главата.
Лекарите от Стара Загора остават до пристигане на Бърза помощ и помагат на колегите си всички пострадали да бъдат транспортирани.
„Времето беше изключително лошо, валеше проливен дъжд и децата бяха в шок. Д-р Трандев наистина даде всичко от себе си, за да се увери, че наистина няма много тежко пострадали.“ – разказа д-р Симова.
Ръководството на Болница „Тракия“ изказа благодарност към тримата лекари и им благодари за хуманния жест. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Всички вече се надяваме на топло време, слънце и високи…