НАЙ-НОВИ:

Ламбо е все по-зле, Стоянка Мутафова също линее

Вече не пускат племенницата на Стефан Данаилов при любимия актьор.

Двамата  любими актьори на България Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова от седмици са в тежко състояние в различни болници.

И при двамата за подобрение засега не може да се говори – лекарите продължават да се борят за живота им.

Племенницата на Стефан Данаилов – режисьорката Роси Обрешкова, сподели:

 

„Зле е положението. За момента няма никаква промяна. В началото имаше малко подобрение, сега – нищо. Лекарите не ме обнадеждиха много. Вече и нас, близките, не ни пускат при него“, сподели разтревожена тя.

От нощта срещу петък големият актьор отново е поставен в медикаментозна кома, за да се премине към следващ етап от терапията. Но организмът му не е достатъчно стабилен за целта, така че в момента лекарите чакат да е в състояние да започне да се бори  – „на собствен ход“ и не го третират с нищо, докато това не се случи. Ситуацията не подсказва, че нещата ще тръгнат към  самостоятелно регенериране.

Той бе поставен в медикаментозна кома преди две седмици, след като бе докаран по спешност от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на Военно-медицинска академия, където първия път успяха успешно да го извадят от изкуствена кома и започна да разговаря, да се шегува и да се храни самостоятелно. Само преди три месеца актьорът претърпя операция на тазобедрената става в болница „БургасМед“, където постъпи след инцидент. След интервенцията актьорът се възстанови до степен да може да изиграе няколко представления на спектакъла „Актрисата“ из страната.

Няма добри новини и за 97-годишната комедийна прима Стоянка Мутафова, която бе приета в Университетска болница „Лозенец“.

„Състоянието й е тежко, побъркала съм се от притеснение“, лаконична бе дъщерята на великата актриса Мария Грубешлиева-Муки, която е неотлъчно до нея.

Миналия понеделник,  на Мутафова е бил отстранен жлъчният мехур след тежко възпаление на жлъчката. Операцията минала добре и тя успешно излязла от упойката, но вследствие на възпалението е развила сепсис и е вдигнала висока температура, която продължава да поддържа.  Нейни колеги предполагат, че болките в кръста отпреди  месеци, от които Стоянка се е оплаквала, може да са били свързани с жлъчката, а възпалението не е било открито и диагностицирано навреме. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Възрастен мъж е изгорял при пожар в дома си в…