НАЙ-НОВИ:

Колко часа седмично трябва да работят хората над 40 години?

Изследване показва, че три часа работа на ден подобрява когнитивното състояние при хората над средна възраст. Работата над 25 часа седмично може предизвика стрес и умора при хората над 40 години, пише в. “Индипендънт”, цитиран от БГНЕС.

При направените изследвания са участвали 3000 мъже и 3500 жени в Австралия, които са били подложени на поредица от тестове, анализиращи техните трудови навици. Установено е, че тези, които работят 25 часа седмично, се представят много по-добре от тези, които работят повече от 55 часа.

[ad id=”225664″]

Степента на интелектуална стимулация може да зависи от работното време. Работата може да е нож с две остриета. Тя може да стимулира мозъчната дейност, но в същото време дългите работни часове могат да причинят стрес и умора, което потенциално да уврежда познавателните ни функции.

Разликите в работното време са важни за познавателните функции хората на средна възраст, както и при по-възрастните. Непълното работно време за хората при средна и напреднала възраст може да бъде ефективно за когнитивното им състояние. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Гръцките власти решиха да забранят всякакъв вид големи чанти и…