НАЙ-НОВИ:

Когато си мислиш, че си лоша майка

Когато си мислиш, че си лоша майка, прочети това!

Всички жени искаме да сме най-добрите и умни майки на света, да бъдем безгрешни и да не се проваляме, но стресът с новороденото е голям, особено когато ви е за пръв път и сте майка в 21 век.

5 неща, за които да не се обвинявате, че сте лоша майка:

Смяна на пелените

Това не се учи в гимназията или университета, съвсем в реда на нещата си е първоначално да ви в трудно или дори гнус. Бебетата плачат не защото не го правите добре, а защото изпитват страх, когато са голи. Говорете им, колкото се може повече.

Когато бебетата плачат!

Това, че не може да ги успокоите, не значи, че сте лоши родители! Ако продължава да плаче, въпреки че го носите и гушкате, не е нещо лошо – това е знак на привързаност и знаят, че сте до тях.

Когато бебетата на спят!

Ако бебето ви не спи цяла нощ, това не е защото сте лоши родители. Липсата на сън е защитен механизъм, а до първата година е нормално да не спят по 8 часа на нощ или при нарушен режим.

Чувствате, че не обичате достатъчно бебето си.

Обвинявате се, защото сте изнервена и, докарана до краен предел,  питате се: „Аз сериозно ли исках да стана майка?“ Особено когато бебето ви плаче повечко от необходимото.

Да имаш бебе наши дни е огромен стрес.

Оставете се в ръцете на вашето бебе и позволете то да ви е учител. Ще искате да се откажете, ще ви е трудно, но от всичко това ще произлезе най-хубавото нещо. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Вчера в 15:10 ч., по третокласен път на територията на…