НАЙ-НОВИ:

Кое е най-умното животно на Земята?

Според изследване на екип от международни учени слонът е най-умното животно на планетата. Сред това се нареждат прасетата, октоподите, гарваните и делфините.

[ad id=”225664″]

Слоновете живеят в тясно свързани общества със сложна йерархия. Те лесно се адаптират към нови ситуации. Забелязвани са да хвърлят големи камъни по електрическа ограда – с цел или да я съборят, или да прекъснат тока. Слоновете могат да работят заедно по зададена задача, при която два слона трябва едновременно да дърпат двата края на едно въже, за да стигнат до дадена храна – което ги изравнява с шимпанзетата по способност за съдействие.

[ad id=”263680″]

Прасетата притежават способността да решават проблеми, с които кучетата и котките не могат да се справят. Изследването показва, че домашните прасета бързо могат да разберат как работи огледалото и да използват отражението, за да прегледат района за храна.
В митовете и приказките гарванът е хитър и лукав. Реалността в много отношения оправдава това.

[ad id=”236999″]

Гарваните използват инструменти, крият и складират храна за следващия сезон, имат епизодична памет и могат да използват опита от минали преживявания, за да предвиждат бъдещи ситуации. Нови изследвания показват, че гарваните са способни да разпознават един човек от друг по чертите на лицето и могат да помнят едно лице с години.

Източник : dnes.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с новата…