НАЙ-НОВИ:

Класация: Най-добрите университети в света

За четвърта поредна година на първо място е класиран британския университет Оксфорд.

Това мащабно изследване показа за последното подреждане на най-добрите университети в света, съобщават BBC, цитиран от БГНЕС.

Класацията се базира на качеството на преподаване, обема и репутацията на направените изследвания, честотата на цитирания на изследванията в научни трудове и международните връзки на университетите.

Отново доминират университетите от САЩ – 7 са от първите 10 висши училища.

На второ място след Оксфорд е класиран Калифорнийският технологичен институт, а на трето е друга вековна, британска институция – университетът на Кеймбридж.

Като тенденция се отбелязва, че университетите в Азия се изкачват в класацията, особено висшите училища в Япония и Китай.

Едни от най-прогресиращите в класацията университети са тези в Иран.

Тази класация се прави между 1300 висши училища от 92 държави. От българските, единствено Софийският университет е в списъка.

Софийският университет не е класиран на точно определено място, защото на всеки университет след 1000-та позиция, на сайта на организацията, която изготвя подреждането, е отбелязано само 1001+, с което се индикира класиране извън първите хиляда. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Двама души загинаха днес в самолетна катастрофа на товарен самолет…