НАЙ-НОВИ:

Кавгите – ключът към успешен брак

Кавгите са ключът към успешен брак – учените от университета на Тенеси откриват, че хората с успешни връзки неизменно се карат, но избягват по-трудните теми, като пари и секс.

“Щастливите двойки са настроени да намират решение и това личи дори от темите за които спорят” – каза ръководителят на изследването проф. Ейми Рауер.

Това е едно от поредните доказателства, че двойките, които се карат, остават заедно. Други учени са установили, че тайната на успешния брак е конструктивния спор поне веднъж седмично, стига да не е много ожесточен и да няма обиди.

Учените са работили със 121 двойки на по 30 и 70 години, успешно женени от девет или 42 години. Накарали са ги да подредят по важност различни аспекти на връзката си, твърдят американските учени, цитирани от в. “Дейли мейл”.

За възрастните на първо място се оказала интимността, следвана от свободното време, домакинството, здравето, общуването и парите.

И двете групи са поставили ревността, религията и семейството на по-задна позиция.

Щастливите двойки рядко спорели за неща, които е трудно да бъдат решени. Явно това стратегическо решение е от първостепенна важност за успеха. Те спорели за проблеми, които по-лесно се решават, като разпределянето на домакинските задължения или как да прекарат свободното време.

Като решават лесни проблеми заедно, съпрузите изграждат и чувство за сигурност във връзката.

Като най-трудни за решаване проблеми участниците са посочили здравето на другия и физическата близост. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Окръжният съд в Бургас наложи най-тежкото наказание за шофьор, умишлено…