НАЙ-НОВИ:

Кампанията „Великден за всеки“ набира дарения за най-нуждаещите се пенсионери

домакинствата в страната

Целта на кампанията „Великден за всеки“ е да се подпомогнат с ваучери от 20 лева пенсионерите, чиято пенсия надхвърля с малко критерия за отпускане на 40 лева добавка. Това каза омбудсманът Мая Манолова, по време на представянето на инициативата кампания „Великден за всеки“, която се провежда под неин патронаж, предаде Агенция „Фокус”.

Идеята за нея е възникнала след получено писмо от пенсионерка от Плевен, в което жената се оплаква, че няма да получи 40-те лева великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1,78 лева сумата от 300 лева, която е критерият, по който правителството отпуска еднократната помощ.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогната с ваучери от 20 лева най-нуждаещите се пенсионери, с които да може да се пазарува в близо 5 000 магазина в цялата страна. Разпределението им ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт. Средствата ще се набират по банкова сметка, разкрита единствено за целите на кампанията, а всеки желаещ да дари средства, трябва да посочи общината, за която дарява. За да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко едно от населените места.

От днес ( 3 април ) започва и набирането на доброволци, които да оказват помощ при набирането на средствата. Сметката, по която могат да се даряват средства е IBAN: BG03BUIB98885029906100, Банков код: BUIBBGSF. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Голям пожар избухна в административна сграда на руското Министерство на отбраната…