НАЙ-НОВИ:

Инженер Драгов представи Камарата за инвестиционното проектиране в Стара Загора

Областният управител инж. Георги Ранов, заместник областните управители Мариана Кръстева и Димитър Драчев се срещнаха днес с инж. Стефко Драгов, председател на РК на инженерите в инвестиционното проектиране Стара Загора.

На срещата инж. Драгов запозна членовете на политическия кабинет с организационната структура, мисията и целите на Камарата. Той посочи, че основната мисия на регионалната структура, в която членуват 480 специалисти, е да съдейства за формирането на регионалната политика за развитието на проектантското дело, да издига престижа на проектанта в обществото, да създава условия за свободен избор на инженери от страна на клиента и да оказва съдействие за защита на авторските права на инженера върху проекта и практическата му реализация в съответствие с действащото в страната законодателство за авторското право и сродните му права.

Той поясни, че в организационната структура на камарата съществуват 8 професионални секции – Конструкции на сгради и съоръжения, Транспортно строителство и транспортни съоръжения, Водно строителство, Геодезия, приложна геодезия, Минно дело, геология и екология, Електротехника, автоматика, съобщителна техника, Отоплителна, вентилационна, климатична и хладилна техника, топло и газоснабдяване и Технологии.

Инж. Ранов благодари за представянето и увери председателя на регионалната камара, че ще търсят сътрудничеството на неговата организация във връзка с дейността на Областния експертен съвет по устройство на територията. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Страшен ураган премина над Москва. Само за няколко часа в руската…