НАЙ-НОВИ:

Какво време ни очаква през месец април

Месец април започва със сняг, очакват ни температури и до 28 градуса.

Най-ниските температури през месеца ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 23 и 28 градуса. Вероятност за минимални температури близки до 0 градуса, ще има към средата на месеца. Това съобщава Марияна Попова – синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология, цитирана от dariknews.bg.

През април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите части – между 9 и 11 градуса, а за планините – от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, в планинските райони – между 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на месеца температурите ще се понижат. Очакват се валежи от дъжд и сняг. По-чести, и повече като количество, ще са в западната половина от страната. Главно там дъждът ще премине в сняг. След средата на десетдневието температурите ще се повишават, валежите ще намалеят.

В края на първото и началото на второто десетдневие вероятността за валежи е малка, но ще се увеличи към 12-13 април и ще остане повишена до края. Температурите ще са близки до обичайните.

В началото на третото десетдневие вероятността за валежи остава повишена, а температурите постепенно ще се повишават. Около средата на периода се очаква стабилизиране на атмосферата и температури около и по-високи от обичайните. Към края на месеца има вероятност времето да стане неустойчиво, със следобедни валежи и гръмотевици, прогнозира синоптика Марияна Попова.

Източник: dariknews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На брифинг в МС здравният министър Кирил Ананиев заяви: "Тъй…