НАЙ-НОВИ:

Как реагира тялото ни, ако пием по 1 лъжица оцет?

В оцета се съдържат витамини, минерали, аминокиселини, полифеноли и много безвредни киселини за тялото като лимонова, млечна и ябълчена.

Според проучвания микс от компоненти в ябълковия оцет може да повлияе добре на здравето, пише Mila.bg. Ако приемате по 1 с. л. ябълков оцет в продължение на 60 дни ще имате следните ползи за здравето.

Стабилизира кръвната захар

Оцетът има антигликемичен ефект. Смята се, че оцетната киселина може да намали кръвната захар, възпрепятствайки пълното абсорбиране на сложните въглехидрати.

Ябълковият оцет подобрява чувствителността на инсулина с 19 % при пациенти с диабет тип 2 и с 34 % при хората, които са в преддиабетно състояние.

2 с.л. ябълков оцет преди лягане намалява кръвната захар с 6 % нивото й сутринта.

Подобрява здравето на сърцето

Полифеноли в него спъват оксидирането на лошия холестерол и подобрява здравето, като пречи на организма да заболее от сърдечно съдови болести.

Помага при отслабването

Оцетната киселина има способността да намалява чувството за глад, засилва метаболизма и елиминира излишната вода в тялото. Тези три фактора са едни от най-важните за загубата на тегло.

Спомага за храносмилането

Гастроезофагеалният рефлукс е резултат от прекалено много киселина в стомаха. С 1 с.л. нефилтриран ябълков оцет, разтворен в чаша на вода, веднъж на ден може да балансирате киселинността. Пектинът в оцета може да облекчи и чревните спазми.

Успокоява артрита, скованите стави и подаграта

Регулярната употреба на ябълковия оцет помага за намаляване на болките в ставите и възпалението при подагра. Ябълчената киселина в тази подправка разтваря кристалите в пикочната киселина в ставите и подпомага изхвърлянето им от тялото.

Източник: dunavmost.com Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Новото издание „Културно историческо наследство на Стара Загора“ представиха снощи…