НАЙ-НОВИ:

Как да се предпазим в спалнята срещу коронавируса

Все повече хора се притесняват от заразата на COVID-19. Такива опасения има и в секса, затова в. “Мирър” потърси експертно мнение.

Знае се, че вирусът се предава чрез пръски или секрет от носа и устата, ако го съдържат, предава БТА.

“Тъй като този щам е нов, не знаем точно как преминава заразата от човек на човек – каза д-р Симран Део. Известно ни е обаче, че подобни болести се разпространяват чрез кихане и кашляне и пръските от тях. Специалистите мислят, че това важи и за COVID-19, но изследванията продължават”.

“Официалните насоки от Британската здравна служба са да се  избягват контактите със заразени. Епидемиолозите насърчават хората да ограничат и избягват физически прояви на обич, докато не бъдат установени начините, по които се разпространява новият коронавирус. Затова сексът със заразен или с човек под карантина определено не се препоръчва. Вирусът може да се разпространява и преди появата на симптомите.

“Макар и да няма доказателства, че телесни течности като спермата и вагиналните секрети предават коронавируса, винаги е добре сексът да е безопасен и да се използва презерватив. Това предпазва и от предавани по пол път болести, и от нежелана бременност” – каза д-р Симран Део.

Има и други препоръки. Д-р Джъстин Лехмилър напомни, че съществуват алтернативни форми на секс – секстване, киберсекс, телефонен секс. Всички те избягват риска от зараза с новия коронавирус и очевидно от венерически болести.

Добре е да се спазват препоръките за социално дистанциране. Ако ги следваме, любовните срещи ще трябва да почакат, докато премине пандемията. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител…