НАЙ-НОВИ:

Как да направим волята си желязна

Стартирането на собствен бизнес изисква умствен багаж и смелост. Със сигурност ще има препятствия, които няма да сте предвидили.

За да преодолеят всички предизвикателства, предприемачите се нуждаят от това да открият своята мотивация и подход към справяне с кризите и стреса.

Желязната воля е друг ключов момент в бизнес успеха. Ето как да направите волята си непоколебима, според членовете на Young Entrepreneur Council.

1. Поставяйте си малки, но постижими цели

Поддържането на силата на волята се осъществява чрез фокусиране върху постиженията. Определете какви искате да бъдат те – достатъчно големи, за да ви мотивира и да изпълните плана си точка по точка. Нека планът е съставен от малки, но постижими цели.

2. Контролирайте своите мисли

За да стимулирате своята продуктивност и да направите волята си желязна, трябва да имате контрол върху мислите и действията си.

Избягвайте да действате, без да мислите. Когато се объркате, дайте си време за успокояване, така ще избегнете вземането на емоционални решения.

3. Използвайте кратки „възпламенявания“ като катализатор

Използвайте кратки „възпламенявания“ на волята си като начин да надскочите себе си.

4. Използвайте максимума от деня

Един ден, който ще ви донесе търсените ползи.

Лесно е да заложите на един ден. След това се опитайте да извлечете максимума от 3 дни, 5 дни, седмица! Всяка малка победа изгражда вашите нови полезни навици.

5. Взимайте си студен душ

Може да звучи драстично като мярка, но студените душове са страхотен начин да придобиете желязна воля. Страданията укрепват волята повече от успеха. Само 20 секунди!

6. Продължавайте да тичате

Маратонците знаят, че съществува един момент, в който вече е невъзможно да се продължи. Тогава умът крещи „спри“. Когато човек финишира по време на първия си маратон, той ще е изградил своята воля по два начина: Първо – като тренира всеки ден и увеличава постепенно дистанцията, второ, като изтича последните километри с болезнени спазми в мускулите на тялото.

7. Ставайте един час по-рано

По този начин ще имате един час повече, за да се приготвите за деня. Използвайте го за медитиране, упражнения, разходка или пък за планиране на задачите.

8. Напишете своите цели и проследявайте прогреса

Когато видите написани целите си за деня, по-лесно следите осъществяването им. Елиминирате усещането за слабост, за неувереност, че нещата ще се получат.

9. Кажете силно „не“

Кога? Когато започнете да се отдалечавате от постигането на поставена цел. В такива моменти имате нужда от воля. Кажете „не“ на отлагането и отказването.

10. Направете своите цели публично известни

Например като ги споделите с роднини или приятели. „Ще постигна Х до тази дата“. Все ще се намери някой, който да ви потърси сметка за постигнатото.

11. Използвайте позитивната нагласа

Така ще тренирате волята си. Тази техника е доказано ефективна. Поздравявайте се за проявена желязна воля. Осигурете си награда – например вечеря в любим ресторант.

12. Грижете се за тялото си

Спете пълноценно. Хранете се балансирано. Тренирайте редовно.

13. Придържайте се към добрите си навици

Стабилните навици подсигуряват волята ви. Като част от ежедневието ви, те не ви позволяват да не държите на думата си.

14. Направете списък на предишните си успехи

Мнозина от нас не си дават ясна сметка колко успехи са натрупали във времето. Припомнете си ги. Списъкът действа стимулиращо.

15. Никога не се задоволявайте с постигнатото

Когато постигнете цел, планирайте още по-голяма. Продължавайте така и занапред. Това е едно постоянно движение нагоре и нагоре.

Източник: profit.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Кошмарът на ранното ставане сутрин. В перфектния свят бихме си…