НАЙ-НОВИ:

Съществуват ли сериозни причини да спрете кафето?

Кафето подобрява нашата енергичност, продуктивност. То носи много ползи за организма, но всекидневната му консумация ( в големи количества) може да навреди на нашето здраве.

Има ли причини за да спрете да пиете кафе?

Пиенето на кафе води до загуба на витамини и минерали – може да навреди на красивата ви усмивка, особено ако го консумирате с подсладители.

Кафето нарушава качеството на съня – кафето е естествен стимулант на централната нервна система. Именно затова е важно да следим внимателно в коя част на денонощието се пие. Не е изненада, че много хора, които са спрели редовната консумация на кафе, споделят, че се радват да по-спокоен и дълбок сън.

Кафето може да бъде източник на стрес –  злоупотребата с кофеин води до психическа, а понякога и за физическа зависимост. Затова ви препоръчваме да се освободите от този на вид невинен порок, преди да сте изпитали негативните последствия от прекомерната му консумация.

Колкото по-често и в по-големи количества пиете кафе, толкова по-малко ще ви влияе кофеина. Затова страстните кафеджии, които пият големи дози, гордо признават, че могат да изпият няколко литра от него, без да усетят нищо.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Има няколко зодиакални знака, на които им се дават малко…