НАЙ-НОВИ:

Kметовете и общинските съветници от община Чирпан се заклеха

Областният управител Гергана Микова закле днес кметовете и общинските съветници от община Чирпан. Клетва положиха новоизбраният кмет Ивайло Крачолов, кметове на кметства и 20 общински съветници (1 от съветниците отсъстваше).

Новият кмет на Чирпан, избран за първи път на този пост от местна коалиция от партиите ГЕРБ, НФСБ, СДС, БЗНС, Социалдемократи и Атака, се обърна към общинските съветници и гостите в залата. „Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така, че след 4 години, когато се изправим пред своите съграждани, да можем с открито лице да им кажем какво сме свършили по време на мандата си. Чирпан има много проблеми. Решаването на част от тях не търпи отлагане. Трябва всички да се обединим, да загърби политическите си пристрастия и да започнем заедно работа“, каза г-н Крачолов.

Свещеници от Старозагорската епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и благополучие на Чирпан и неговите жители.

По втора точка от дневния ред съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. В залата бе дадено само едно предложение – за Иван Станчев, представител на същата местна коалиция от партии. След тайно гласуване съветниците избраха г-н Станчев с 14 гласа „за“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
През септември в разследване на Нова ТВ бяха показани нередности…