НАЙ-НОВИ:

Джонсън обяви, че е потресен от 39-те трупа в камион от България

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39-те тела, намерени в камион източно от Лондон.

Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от Вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да бъде установено какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си, както и с техните близки“, заяви Джонсън, цитиран от Би Би Си (bbc.com).

Британският вътрешен министър Прити Пател обяви, че е шокирана и покрусена.

Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си“, написа тя в “Туитър”.

По-рано полицията в Есекс съобщи, че по първоначални данни от разследването камионът е пристигнал от България. Той е влязъл във Великобритания на 19 октомври, през източното пристанище Холихед. 25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, е арестуван.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти за изясняване на случая.

Установена е връзка с британската полиция. Представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс. Те са се договорили да следят заедно случая. Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време“. Това обяви на страницата си във Фейсбук Иван Димов, съветник на външния ни министър Екатерина Захариева. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Новият старши треньор на Берое ще бъде Димитър Димитров, който…