НАЙ-НОВИ:

Безопасна ли е интимността по време на коронавирус?

Предава ли се коронавируса по полов път?  Ще пострада или ще се подобри интимният ни живот, ако сме в изолация?

 Ето няколко отговора и идеи.

Коронавирусът не е заболяване, предавано по полов път, това посочват здравните власти на базата на известното досега. Но той е в слюнката и секретите в дихателната система на заразените и се предава при пряк контакт от човек на човек.

Целувка или орален секс е един от лесните начини за заразяване, ако някой от партньорите е носител. Аналният секс е смятан от СЗО по-скоро за опасна зона.

Ако живеете с постоянен сексуален партньор, нямате симптоми и не сте се излагали на потенциална зараза,  може да се забавлявате, да си донесете наслада и да прогоните тревогите. Интимният живот в домашна блокада не е лесно, но не означава, че трябва да се премахне напълно. Винаги има начин да намерите време между чистене, пране, готвене, работата от дома, и други… Всичко това са неща, които в значителна степен не можете да контролирате, докато интимност с партньора е под ваш контрол. Това могат да бъдат толкова емоционални преживявания, че на света – макар и само в тези моменти – оставате само двамата на света с любимия човек.

Ако партньорът ви или вие сте вече с Covid-19 стойте далеч един от друг, колкото се може по-далеч.

Департаментът на Ню Йорк за обществено здраве дава напътствия за това и сред тях е самоизолацията по възможност в лично жилище за поне 7 дни след появата на симптоми.

За нови секс партньори  в този период е добре да забравите! Препоръките за социално изолиране са да не се приближавате изобщо с други хора. Поддържането на дистанция от поне 1.5-2 метра е предизвикателство за сексуален контакт. Иначе карантината и сексуалната пауза може да се окажат по-дълги.

Половите актове може да намалеят в следващите седмици, но да се наблегне на еротични форми като писане на съобщения със сексуално послание, видео разговори, гледане филми или четене на еротична литература. Както и мастурбиране.

Фокусирайте се върху настоящето и го използвайте да помислите какво по-точно търсите – за една нощ или за цял живот. Припомнете си кога и как сте правили добър секс, това ще ви даде идея за следващите пъти. Както се казва, добрият сексуален живот не се намира, а се създава. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Всеки от нас, който внезапно изгуби обонянието си, може да…