НАЙ-НОВИ:

Имот за над милион лева дарява Мария Жекова на Стара Загора

Мария Жекова, сестра на вече покойния проф. Петър Жеков, е изразила желанието си да дари в полза на Община Стара Загора своя недвижим имот, който притежава по наследство и реституция, намиращ се в Стара Загора, бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 20 (кръстовището с ул. „Гурко”), представляващ масивна сграда на четири етажа, таван и сутерен, обособени в три самостоятелни обекта. Това пише в предложението на кмета Живко Тодоров, което ще бъде подложено на гласуване на редовната общинска сесия.

Данъчната оценка на имота е 1 006 253.60 лв. Желанието на Мария Жекова е дарението на гореописания имот да се извърши при следните условия, които изрично да бъдат упоменати в нотариалния акт за дарение: 1. Имотът да бъде превърнат в Културен център за развитие на талантите и способните деца от община Стара Загора. 2. Да бъде обособена концертна зала, която да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на Държавно музикално училище „Христина Морфова“ в Стара Загора. Същата зала да бъде ползвана и от хорове за църковно пеене /източно-православни/, които функционират на територията на общината. 3. Сутеренният етаж от сградата да бъде предоставен за безвъзмездно ползване на Музикалното училище за учебно-образователни цели. 4. Да се създаде детска църковна хорова школа, детски църковен хор и школа за подготовка на млади певци за камерна, оперна музика и школа за актьорско майсторство. 5. В имота да бъдат обособени творчески ателиета и изложбени зали за произведения на изобразителното изкуство. 6. Културният център да носи името на проф. Петър Жеков, почетен гражданин на Стара Загора.

Волята на Мария Жекова е, че посочените по-горе условия, следва да бъдат изпълнени в срок от две години от извършване на дарението.

Източник: Topnovini.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Минаха 17 години, откакто ни напусна музикантът и текстописец Георги…