НАЙ-НОВИ:

Имаме заподозрян.

Тази новина обиколи българското интернет пространство с очакванията целокупният български народ да си отдъхне, защото ХАКЕРЪТ(каква страшна дума ) бил задържан. И за да не се плашат женорята и дечурлигата от страшната думичка, от МВР уточниха, че ставало въпрос за “бял хакер”.

Бял или черен, хакерът нанесе своя удар в сърцето на държавата – данъчната система. Над нея е само армията, но тя открай време си е извън строя. “Изтекоха само 3% от масивите на НАП” – това също трябваше да прозвучи успокояващо. после се оказа, че не били 3%, а 5 милиона граждани. Също като в ония виц за компютрите и компотите. То 5 милиона май е цялото живо население на България над 18 години.

Винаги съм смятал, че проблемът с личните данни е преекспониран. На толкова много места ми искат личните данни, че ми е по-лесно да изброя къде не са ми ги искали, а именно това са бабите на пазара. Но те пък ме познават лично и може би затова не са искали да ми преснемат личната карта. И понеже този въпрос с прословутите лични данни е толкова дъвкан, на никого не му пука, че е изтекла информация.

Друго обаче е по-интересно. От изтеклата информация става ясно, че има цели файлове свързани с приходите на различни хора, като се започне от политици и се стигне до обикновени хора изпращали пари на майките си от чужбина. И тук е редно за запитаме: Кой е възложил подобни разследвания? Колко хора още имат достъп до тези папки? Защо са възложени тези разследвания?

Някои от изказващите се по сутрешните блокове съобщиха, че медиите засега се държали отговорно и не публикували информацията, която имали. Надали “отговорно” е точната дума в случая. По-скоро медиите също са ошашавени и още анализират размера на подаръка получен от ХАКЕРА. Но рано или късно нещата ще излязат на бял свят. И тогава привидно спокойният кошер ще забръмчи тревожно. Ще се разтревожат нищо неподозиращите хорица спестили някой и друг лев за спокойни старини. Ще се притеснят сериозно длъжностни лица позабравили да декларират някоя покупка на реалната й цена. Ще се притеснят мутри, които досега са си мислили, че са под чадър. Ще почнат публикации и обвинения, ще почне едно сочене с пръст, а кошерът ще жужи и жужи, докато роякът излезе навън и започне да жили всичко живо по пътя си.
Такива едни работи ще стават, а през това време  в някои страни вече строят град за живеене на МАРС.
Петър Желязков Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В РУ - Чирпан е образувано бързо производство  срещу 61-годишен мъж…