НАЙ-НОВИ:

Има ли връзка между излизането на Англия от ЕС и България

Всъщност има пряка връзка между излизането на Англия или оставането й в ЕС и българските работи. Откакто отвориха вратите на UK за българи и румънци, сиреч от 2013, върволицата от нашенци не е спирала. Ако Британия напусне ЕС и ако отново има визи за българи, ще спре потокът мигранти от България. Те сигурно ще се пренасочат към Германия или някъде другаде из ЕС. А някои може и да се върнат в България.
Българското правителство трябва да има за цел не да “връща” излезлите българи, а да се стреми тези, които все още са си в страната, да не напускат. За първите е вече късно, те са свикнали не просто на по-високо заплащане, а то да бъде изплащано редовно, с точни договори. Когато има работа. Защото и тук има масови съкращения, от енергетици до журналисти.
Ако британците гласуват за излизане, нищо чудно да се отприщи вълна от напускащи държави: вече се чу за Фрексит, говори се, че холандците също искат да напуснат. В България засега никой не е поискал референдум за излизане или оставане. Никой не ни попита преди години искаме ли в ЕС, искаме ли в НАТО. Никой не обясни на хората за договорите в ЕС и какво означават те за България конкретно. Може би и в бъдеще никой за нищо няма да пита българите. Брюксел ще ни нарежда, до пълното му разпадане. Пу-пу, да не се случва.

Из статия на Галя Кларк – български журналист и жител на Острова Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

image0 (9K)
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Изказване пред конференцията "Бежанската криза в ЕС - гласове от…